Arama

Şanlıurfa'da Diş Tedavisi İçin Rekor Rakam! 243 Bin Randevu Kullanıldı

Şanlıurfa’da vatandaşların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla kamu sağlık tesislerinde hizmet kapasitesi güçlendiriliyor. 2026 yılı verilerine göre kent genelindeki 4 ağız ve diş sağlığı tesisinde 226 diş hekimi görev yaparken, toplam 322 bin 465 randevu kapasitesi oluşturuldu.

27/08/2026 10:45 | Son Güncelleme : 17/10/2026 03:55 | Okunma Sayısı : 12 | Editor


Şanlıurfa'da Diş Tedavisi İçin Rekor Rakam! 243 Bin Randevu Kullanıldı

2026 yılında dört tesiste 243 bin 944 randevu gerçekleştirilirken, yüksek kapasite kullanım oranları vatandaşların kamuya bağlı ağız ve diş sağlığı tesislerine olan yoğun ilgisini ortaya koydu.
226 Diş Hekimiyle Kapsamlı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 77, Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 63, Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 57, Siverek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ise 29 diş hekimi görev yapıyor.
Kamuya bağlı ağız ve diş sağlığı tesislerinde vatandaşlara ağız ve diş sağlığı alanındaki temel tedavilerin yanı sıra kanal tedavisi, dolgu, diş çekimi, protez, implant ve zirkonyum uygulamaları gibi geniş kapsamlı hizmetler sunuluyor.
Modern tedavi yöntemleri ve gelişmiş sağlık altyapısıyla vatandaşların ihtiyaç duyduğu birçok ağız ve diş sağlığı hizmetinin kamu sağlık tesislerinde karşılanması sağlanıyor.
2026 yılı verilerine göre ağız ve diş sağlığı tesislerinde kapasite kullanım oranları da yüksek seviyelere ulaştı. Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yüzde 99, Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yüzde 99,9, Siverek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yüzde 99,2, Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ise yüzde 95,4 kapasite kullanım oranına ulaşıldı.
Bu veriler, vatandaşların ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu sağlık tesislerinden yoğun şekilde yararlandığını ortaya koyuyor.
Randevu Kapasitesinin Etkin Kullanılması Önem Taşıyor
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erhan Berk, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın önemli bir parçası olduğunu belirterek, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini artırmak için hizmet kapasitesinin sürekli geliştirildiğini ifade etti.
Doç. Dr. Berk, “Şanlıurfa’da vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için hizmet kapasitemizi sürekli geliştiriyoruz. Ağız ve diş sağlığı alanında temel tedavilerin yanı sıra implant ve zirkonyum gibi uygulamaları da kamu sağlık tesislerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. 2026 yılında 243 bin 944 randevunun gerçekleştirilmiş olması, vatandaşlarımızın kamu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden yoğun şekilde yararlandığını gösteriyor” dedi.

Randevu sisteminin etkin kullanılmasının sağlık hizmetlerine erişim açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Berk, “Vatandaşlarımızdan özellikle MHRS randevuları konusunda duyarlılık bekliyoruz. Randevu alan ancak çeşitli nedenlerle randevusuna gelemeyecek olan vatandaşlarımızın, randevularını önceden iptal etmeleri büyük önem taşıyor. Kullanılmayan ve iptal edilmeyen her randevu, başka bir vatandaşımızın sağlık hizmetinden yararlanmasına engel olabiliyor. Bu nedenle randevusuna gelemeyecek vatandaşlarımızın MHRS üzerinden randevularını iptal ederek o randevunun başka bir vatandaşımıza açılmasını sağlamalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden daha kolay ve etkin şekilde yararlanabilmesi amacıyla kamu sağlık tesislerinde hizmet kapasitesinin etkin kullanılmasına, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğinin artırılmasına ve hizmet kalitesinin sürekli geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Dilan'dan mektup var! Dilan Polat, Gazeteci İsmail Saymaz'a neler yazdı neler...

Dilan'dan mektup var! Dilan Polat, Gazeteci İsmail Saymaz'a neler yazdı neler...

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat’tan mektup geldi. Polat Gazeteci İsmail Saymaz’a mektup yazdı.

2 yıl önce
Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

2 yıl önce
Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ve Filipinler Komünist Partisi, yıllardır süren çatışmaları sona erdirmek için görüşmelere yeniden başlamayı kabul etti.

2 yıl önce
Yorumlar