Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı Mahmut Çiçek'ten 15 Temmuz Mesajı
ŞANLIURFA – Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı Mahmut Çiçek, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı basın açıklamasında, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye, bağımsızlığına ve milli iradeye sahip çıktığı tarihi bir destan olduğunu ifade etti.
15/07/2026 09:25 | Son Güncelleme : 17/10/2026 03:58 | Okunma Sayısı : 56 | Editor
Başkan Mahmut Çiçek, 15 Temmuz 2016 gecesinde milletin büyük bir cesaret ve fedakârlık örneği sergileyerek hain darbe girişimini engellediğini belirterek, o gecenin hafızalardan hiçbir zaman silinmeyeceğini söyledi.
Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"15 Temmuz, aziz milletimizin vatanına, bayrağına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığı şanlı bir direnişin adıdır. O karanlık gecede kadın, erkek, genç, yaşlı demeden milyonlarca vatandaşımız tek yürek olmuş, devletine ve milli iradesine sahip çıkarak hain darbe girişimine geçit vermemiştir. Milletimizin yazdığı bu destan, dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınmıştır."
15 Temmuz'da şehit olan vatandaşları rahmet ve minnetle andığını ifade eden Çiçek, gazilere de şükranlarını sundu.
"Bu vesileyle vatanımızın bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün ülkemiz güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir." dedi.
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Çiçek, Türkiye'nin her türlü tehdit karşısında tek yürek olmayı sürdüreceğini belirterek, şunları kaydetti:
"15 Temmuz'da ortaya çıkan milli birlik ve beraberlik ruhunu daima canlı tutmalıyız. Gelecek nesillerimize bu ruhu en doğru şekilde aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Güçlü Türkiye idealine ulaşmanın yolu, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ve milli iradeye olan bağlılığımızı korumaktan geçmektedir."
Açıklamasının sonunda tüm vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü kutlayan Mahmut Çiçek, "Rabbim milletimize bir daha böyle ihanetler yaşatmasın. Devletimiz ve milletimiz daim olsun." ifadelerini kullandı.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Fernando Muslera: Kariyerimle gurur duyuyorum
Galatasaray'ın simge isimlerinden biri olan Fernando Muslera, Manchester United maçı öncesinde konuştu. Uruguaylı eldiven, "Kariyerimle gurur duyuyorum" dedi.
2 yıl önceFenerbahçe'den Galatasaray'a olay gönderme: Ezberlediğiniz sezonlar gibi olmayacak
Fenerbahçeli yönetici Ahmet Ketenci, Galatasaray Kulübü'ne gönderme yaptı ve sarı-lacivertli taraftarlara şampiyonluk için birliktelik çağrısı yaptı.
2 yıl önceBruno Fernandes: Tek hedefimiz Galatasaray'ı yenmek
Manchester United'ın Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Fernandes, Galatasaray maçı öncesi konuştu.
2 yıl önce