Suruç'a Çevre Nefesi Olacak Dev Tesiste Çalışmalar Hızla İlerliyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatlarıyla yapımına başlanan Suruç Atık Su Arıtma Tesisi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. 427 milyon 730 bin TL’lik dev yatırımla hayata geçirilen proje, tamamlandığında Suruç’un atık su altyapısını güçlendirerek çevre kirliliğinin önlenmesine ve su kaynaklarının korunmasına önemli katkı sağlayacak.
02/06/2026 16:14 | Son Güncelleme : 17/10/2026 03:53 | Okunma Sayısı : 20 | Editor
Yaklaşık 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesis, günlük 30 bin 621 metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip olacak. Yıllık ortalama 11,5 milyon metreküp atık suyun arıtılacağı tesiste; kaba ve ince ızgara sistemleri, kum ve yağ tutucu üniteler, ön çökeltim havuzu, aktif çamur havuzu, ileri biyolojik arıtma üniteleri ile çamur yoğunlaştırma ve susuzlaştırma binası yer alacak.
Toplam maliyeti 427 milyon 730 bin TL olan proje tamamlandığında, Suruç’un atık su altyapısında önemli bir dönüşüm yaşanacak. Tesis sayesinde çevre kirliliğinin azaltılması, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması ve ilçede daha sağlıklı bir çevrenin oluşturulması amaçlanıyor.
Son teknolojiyle donatılacak olan tesiste arıtılan atık sular, çevreye zarar vermeden doğaya geri kazandırılacak.
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yakından takip ettiği tesis, ilçenin geleceğine yapılan en büyük çevre yatırımları arasında yer alıyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Dilan'dan mektup var! Dilan Polat, Gazeteci İsmail Saymaz'a neler yazdı neler...
Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat’tan mektup geldi. Polat Gazeteci İsmail Saymaz’a mektup yazdı.
2 yıl önceKış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!
Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...
2 yıl önceFilipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi
Filipinler'de hükümet ve Filipinler Komünist Partisi, yıllardır süren çatışmaları sona erdirmek için görüşmelere yeniden başlamayı kabul etti.
2 yıl önce